Meerderheid Nederlanders heeft uitvaartverzekering

Meerderheid Nederlanders heeft uitvaartverzekering


Zeven op de tien Nederlanders hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Een kwart weet alleen niet welk type verzekering ze hebben.

Dit blijkt uit onderzoek van Big Data Small in opdracht van Watkostdoodgaan.nl onder ruim duizend Nederlanders.

Een derde zegt een naturaverzekering te hebben afgesloten; 29 procent heeft een kapitaalverzekering en 13 procent heeft een combinatie van beide.

De respondenten die geen uitvaartverzekering hebben afgesloten, kiezen daar in de meeste gevallen bewust voor. Bijvoorbeeld omdat ze voldoende geld hebben waarvan de uitvaart kan worden betaald.

Kosten

De ondervraagden denken dat een uitvaart 5.739 euro kost en een doodskist 1.232 euro. Uit eerder onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een gemiddelde uitvaart 7.000 euro kost. Een kist kost gemiddeld tussen de 500 en 920 euro.

Opvallend is ook dat de prijzen rondom een uitvaart volgens het onderzoek regionaal sterk verschillen. Zo zijn kistdragers in Gelderland bijvoorbeeld meer dan twee keer zo duur als in Noord-Brabant.

Ook twee kopjes koffie met een plakje cake is in Noord-Brabant (7,00 euro) vijf keer duurder dan in Zuid-Holland (1,25 euro).

Bron: Nu.nl